Професійна готовнісь майбутніх освітян до проведення еколого-краєзнавчої роботи із здобувачами початкової освіти - ВИСОЧАН, Л.М.; КОПЧУК-КАШЕЦЬКА, М.С.; КОНДУК, О.С.; ВИСОЧАН, З.Ю. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
Статтю присвячено теоретичному обґрунтуванню технології реалізації педагогічної моделі підготовки майбутніх учителів до еколого-краєзнавчої роботи у початковій школі та її ефективності, конкретизовано поняття «підготовка майбутніх учителів до еколого-краєзнавчої роботи у початковій школі», яке розглядається нами як єдність структури, змісту і цілей навчання та виховання студентів, способів реалізації набутих знань з краєзнавства та екології, умінь та навичок при використанні еколого-краєзнавчого матеріалу на уроках та в позаурочній діяльності з учнями в початковій школі, удосконалено методичні аспекти підготовки студентів до еколого-краєзнавчої роботи у початковій школі та розглянуто окремі теоретичні щодо еколого-краєзнавчої підготовки майбутніх учителів до професійної діяльності.