Чинники процесу інноваційної дошлюбної підготовки студентської молоді - ГЕРАСИМЕНКО, Л.Б. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті розглядаються соціально-інтеграційні, організаційнодіяльнісні та психолого-педагогічні чинники ефективної інноваційної дошлюбної підготовки студентів. Актуальність дослідження пов’язана із тим, що сучасні соціально-економічні та духовні потреби молоді, динаміка розвитку українського соціуму зумовлюють необхідність впровадження інновацій дошлюбної підготовки. Оновлення змісту, організація процесу та розвиток родинної спрямованості особистості студентів зумовлять формування родинно-ціннісних орієнтацій і подолання негативних аспектів розвитку сучасної сім’ї. У статті розкритоінноваційні підходи та чинники ефективного впливу на процес виховання майбутнього сім’янина. Визначено сутність та шляхи формування родинної спрямованості особистості, що суттєво впливає на ефективність освітнього процесу. У дослідженні окреслено компоненти моделі подолання низького рівняготовності молоді до сімейного життя та доведено, що ефективність виховної діяльності у сфері дошлюбної підготовки залежить від сукупності певних умов.