Перфекціонізм, самоконтроль і саморегульоване навчання у майбутніх психологів - ДЕРКАЧ, Л.M. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У наведеній статті висвітлюються шляхи і досвід реалізації міжнародних та вітчизняних психологічних досліджень, спрямованих на виявлення взваємозв’язку між такими концептуальними поняттями як перфекционізм, самоконтроль та самокероване навчання студентів молодших курсів психологічного факультету. Психологічна грамотність студентівпочатківців в широкому контексті професіоналізації, що має свою структуру та компоненти, є вельми актуальною та дискусійною проблемою як в закордонній, так і вітчизняній психології. Основні поняття, принципи теорії та підходи до дослідження, типи профілів самоконтролю та відмінності між ними визначені, прогнозовані результати визначених профілів самоконтролю досліджуваних як потенціалу самостійності надані, перспективи подальших досліджень окреслені.