Психоемоційне здоров’я сучасного студентства як ресурс продуктивної життєдіяльності - КІЧУК, А.В. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті висвітлено феноменологію психологічного здоров’я студентства. Адже ж самоцінність всіх вимірювань здоров’я людини в процесі його життєвого шляху є цілком зрозумілою. Тим часом, як феноменологія здоров’я саме в психологічній сфері життєдіяльності сучасної молоді, так і такий сегмент цієї загальнолюдської цінності яким є емоційна складова - до сих пір є маловивченою в психології. До того ж встановлено істотний вплив на психологічне здоров’я (насамперед підростаючого покоління) сучасних різновекторних соціальних факторів, що головним чином зачіпає саме емоційну сферу особистості. Це спонукає до необхідності розширення наукових уявлень про психоемоційне здоров’я в юнацький період, проведення спеціальних емпіричних досліджень, спрямованих на виявлення ефективних засобів психологічного супроводу щодо, зокрема, студентства і ресурсів вищої школи. Це зумовило мету нашої статті, а також порушені в ній аспекти такої складної проблеми, який виступає розробка основ психоемоційного здоров’я студентської молоді.