Термінологічний словник інформаційної компетентності - МУРТАЗІЄВ, Е.Г.; ТИТАРЕНКО, Н.Є. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті обґрунтовано зміст понять “компетенція”, “компетентність”, “інформаційна компетентність”, з’ясовано ознаки, види та етапи формування інформаційної компетентності. Розглянуто визначення компетентності в світовій освітній практиці, в психолого-педагогічній науці, в дослідженнях вітчизняних і зарубіжних вчених, які розглядали проблему становлення і розвитку компетентності як одного із властивостей особистості. Наведено графічне представлення трактування інформаційної компетентності особистості. Запропоновано включити до термінологічного словника інформаційної компетентності такі означення: онлайн журнал, телекомунікаційний етикет, електронний ресурс, інформаційнопошукова служба.