Психологічний аналіз показників креативності у здобувачів вищої освіти - ПОДЛЄСНА, Г.В.; ІЛЬЧЕНКО, А.М. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті розкривається зміст поняття «креативність», висвітлюються теоретичні основи показників креативності особистості, визначається місце і роль креативного мислення в процесі фахової підготовки здобувачів вищої освіти. Стверджується, що креативність – це рівень обдарованості, здібностей до творчості, що проявляються в індивідуальному продуктивному, гнучкому мисленні, становить відносно стійку характеристику особистості, і впливає на виконання окремих видів діяльності. Проведено психологічний аналіз показників креативності у здобувачів вищої освіти в умовах аграрного закладу вищої освіти.