Реалізація принципів студентоцентризму в контексті іншомовної підготовки майбутніх фахівців з туризму - РЕКУН , Н.М. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті висвітлюються результати аналізу шляхів підвищення якості професійної освіти в контексті студентоцентрованого підходу на прикладі іншомовної підготовки майбутніх фахівців з туризму. Визначено сутність концепту «студентоцентризм» та узагальнено комплекс його взаємопов’язаних принципів. Деталізовано фактори вмотивованості студентів туристичних спеціальностей щодо вивчення іноземної мови. Уточнено поняття аналізу потреб як інноваційного підходу до іншомовного навчання фахівців з туризму, окреслено категорії аналітиків потреб. Обґрунтовано значення реалізації принципів студентоцентризму для формування м’яких навичок майбутніх фахівців.