Корекція репутаційних недоліків педагога засобами іміджування при формуванні фахового бренду - ЮНИК, I.Д. (ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ, 2020)
У статті розглянуто імідж та репутацію педагога закладу вищої освіти як складники його персонального бренду, які знаходяться у відносинах взаємодоповнюваності та часткової взаємозамінності. З’ясовано, що за умови усвідомленого уникнення особистістю цілеспрямованого формування педагогічного бренду, співвідношення іміджевих та репутаційних елементів педагогічного бренду залежить від поінформованості цільової аудиторії про педагога, характеру комунікативної взаємодії з нею та ситуативних факторів. Автором обґрунтовано алгоритм корекції репутаційних недоліків педагога закладу вищої освіти засобами іміджування при формуванні фахового бренду. Наголошено, що презентація цільовій аудиторії іміджевої інформації, позбавленої раціональної чи хоча б емотивної аргументації, створює умови для появи недовіри до педагога на одному з рівнів – когнітивному, емоційному або діяльнісному.